Postopek za Lafarge se nadaljuje

Vloga stranskih udeležencev

Lafarge seveda ne odneha – prek sodišča je dosegel, da se lanski sklep ARSO razveljavi, zato se postopek za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za petrolkoks spet nadaljuje.

Ob pomoči Eko kroga so danes stranski udeleženci v postopku Macerl, Focus in PIC prek odvetniške pisarne Stušek oddali izjasnitev na pred časom prejete nove dokumente v postopku. Agencija RS za okolje (ARSO) je k oddaji pozvala tudi Občino Trbovlje, ki je v zadnjem času pod županjo Gabričevo začela kazati več zanimanja za postopek kot prej pod županom Trevnom.

ARSO je stranskim udeležencem tudi tokrat otežila sodelovanje v postopku, saj kljub temu, da sta zadnji Lafargevi dopolnitvi obsežni, stranskim udeležencem ni podaljšala roka za izjasnitev, niti ni pravočasno poslala vseh citiranih “dokaznih” dokumentov, ki jih je v spis vložil Lafarge. Stranski udeleženci so za te dokumente morali podati izrecno zahtevo, prejeli pa so jih šele včeraj, en dan pred iztekom roka za izjasnitev. Skupno gre za okoli 300 novih strani besedila in dodatno okoli 1300 slik(?) preglednic z meritvami, ki jih je šele treba pretvoriti v obliko za nadaljnje obdelave. Kaj takega ni mogoče analizirati v enem samem dnevu – in ARSO to seveda tudi zelo dobro ve.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */